diumenge, 7 de novembre del 2010

diga-li Sant Pare de Roma, diga-li FC Barcelona

Tothom s'hi fot de culs. Queda progre i guai dir que no esperes al Sant Pare de Roma. Poca gent hi ha que és cristiana i menys gent jove, segurament a tots ens costa trobar 5 persones de la nostra quinta que vagin sovint a missa o que es declarin creients. Fins i tot, de la poca gent creient que conec (per exemple la meva àvia), els sembla malament la vinguda del Papa, per tot el que comporta: que si carrers tallats, que si contenidors fora, que si el metro tancat, que si cases okupes desallotjades,... Per no parlar de la milionada de calers que mou aquest acte. No em sembla gens lícit, i menys tractant-se de l'Esglèsia que sempre promou l'ajut al prògim i l'austeritat. Sí, sí, és molt fort que en un estat aconfessional i laic com el nostre, passin aquestes barbaritats!!!

Però molts dels que dieu això, en canvi, us sembla magnífic que es tallin els carrers del voltant del Camp Nou quan juga el Barça, us sembla bé els diners que cobren molts futbolistes i altres esportistes d'èlit, els calers que es gasten en cotxes de fòrmula 1, i que tallin carreteres per fer el Rally Costa Brava, us sembla bé el colapse que es crea a Barcelona cada vegada que el Barça guanya un trofeu i fan la rua blaugrana, cada vegada que es grava una peli del Woody Allen,... Clar, perquè ser fan del Barça o d'en Hamilton (i no dic de l'Alonso perquè sé que no té gaires seguidors a Catalunya, cosa que no acabo d'entendre, potser perquè mai m'he parat a escoltar aquest home... però això són figues d'un altre paner), és més guai que ser fan de l'Esglèsia. Doncs a mi (des de Girona estant, sense carrers tallats i només amb lo que es diu a la tele (que ja és suficient!)), em molesta igual; només que l'Esglèsia transmet uns valors que no són els meus (però al cap i a la fi, el futbol tampoc és lo meu!)

Opto a favor de la honestedat, i de queixar-nos quan pertoca: sigui pel Barça o pel Papa de Roma. És veritat que tot plegat toca molt els collons a la gent que hi viu aprop (i no tant aprop), però també penso que moltes persones s'han deixat endur per una mena de ràbia totalment subjectiva contra l'Esglèsia i el Papa de Roma i que en canvi quan la moguda els mola, llavors tothom calla com un puta. Perquè en Puyol cau més bé que en Ratzinger.

Que Déu ens agafi confessats!!

3 comentaris:

  1. Qualsevol cosa desmesurada mereix emprenyada general, sigui religió, futbol o el que sigui

    ResponElimina
  2. De nou Glòria, estic totalment d'acord amb tu i l'Abi... diga-li futbol, el papa de Roma o qualsevol esdeveniment desmesurat en tots els sentits....

    ResponElimina
  3. Glòria, (i deixant de banda que jo sigui una declarada fan culé) la diferència entre el Puyol i en Ratzinger. Que ni tu, ni jo ni ningú li paga el sou ni en Puyol, ni en Hamilton, ni a l'Alonso. Se'l guanyen ells amb els diners que promou (per ell sol, perquè no reben subvencions de l'estat) l'esport amb el qual es guanyen la vida. La visita del Papa, i encara que visquis a Girona, tu també l'has pagada amb els impostos que pagues sino tu els teus pares.

    ResponElimina